Notă asupra cărții de față

 

Cartea de față cuprinde cuvântări pe care le-am ținut la Schitul Poșaga, din Eparhia Alba Iulia, cu prilejul a două tabere studențești, de rugăciune și de muncă, organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România "A.S.C.O.R.", din Timișoara, în a doua jumătate a lui august 1995 și în a doua jumătate a lui iulie 1996.

Temele pentru cuvântări le-am ales eu însumi, iar cuvântările le-am ținut liber. Ele au fost imprimate pe casete și apoi copiate în scris, de către studenții Sorin Mariș și Ovidiu Hârceagă, care s-au gândit ca aceste cuvântări să fie publicate într-o carte. În acest sens, s-au adresat Înalt Prea Sfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, la care au găsit bunăvoință, așa că s-a putut ajunge la tipărirea cuvântărilor mele de la Poșaga.

Dat fiind faptul că temele alese de mine au fost prezentate în cuvântări libere, în expunerile mele apar multe digresiuni și repetări. Am considerat că e bine ca acestea să fie cuprinse și în carte, - atât pentru motivul că nu toți cititorii citesc întreaga carte, cât și pentru faptul că pe cititori, în cazul de față, îi consider mai mult ascultători decât cititori: ascultători asemenea celor de la Poșaga.

Notez aici și faptul că, la verificarea textelor copiate de pe casete m-am considerat unul dintre cititori și dintre ascultători și am avut mare bucurie din multe din afirmațiile ce se fac în cuvântări. Sper ca bucurie și folos să aibă, din cuvântările mele, adresate studenților, toți cititorii, fără deosebire, de aceea trimit această carte la propovăduire, nu înainte de a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru această realizare, și nu înainte de a mulțumi tuturor celor ce au contribuit ca această carte să existe și să poată fi trimisă la propovăduire. Mă cuprind pe mine însumi în "gândurile bune", destinate "pentru gânduri bune", pe care le ofer Mântuitorului nostru, cu rugămintea să le înmulțească și să le facă lucrătoare în sufletele cititorilor și în viața lor de zi cu zi.

 

Arhimandritul Teofil Părăian,
din Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov


 
Puneti comentariile Dvs la acest text, sau la problematica lui în FORUM-ul alãturat !

Aceastã paginã a fost ultima oarã modificatã
la data de 
TOP
Nistea's Page
Pãrintele Teofil Pãrãian
Curpins Gânduri bune pentru gânduri bune
Meniu:
Me & Myself | Traduceri | Poeme | Eseuri
Spiritualitate | Patericul adnotat | Jurnal athonit
N-writers | Simone Weil | Ileana Mãlãncioiu
Mari duhovnici | Legãturile Dvs!

Copyright © 2000-2001, Iulian Nistea.
This file may be copied on the condition to specify the copyright notice.